• Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
  • Truax Camp
TRUAX CAMP

Built on an 11.6-acre hill country site used by the family as a campground, Truax Camp uses site gathered and reclaimed materials to artfully combine the old with the new while creating a sensitive solution immersed in nature.

The exposed timber frame of a reclaimed 1861 barn defines the main house's public spaces, which radiate from a four-sided fireplace built on the site of the former campsite fire pit. Limestone masonry bedroom wings with beltline-coursing recall the geological layers of hillside land cuts and provide visual bookends for the central "barn."

The compound's elements focus around a drainage ravine and are cooled by breezes flowing over arroyo water storage ponds constructed from site gathered fieldstone and bordered by terraces overflowing with native grasses and flowering plants.

Sustainable design elements include:

Bulverde, Texas

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25